Jag som driver Psykosyntesverkstan heter Anette Sjöström och jag drivs av ett genuint människointresse och en fascination för människans inneboende möjligheter att förverkliga sig själv. Mitt terapirum präglas av värme, empati och acceptans och du möts av en tillitsfull atmosfär när du kommer hit. Här blir du bekräftad och sedd för den du är. Jag tror på människans inneboende förmåga till läkning och tillsammans hittar vi vägar att möta upp och välkomna ditt nya jag.

Psykosyntesterapeut

Jag är diplomerad Psykosyntesterapeut och är utbildad på Psykosyntesakademin i Stockholm. Psykosyntesakademin bedriver en djupgående och heltäckande psykosyntesutbildning i Stockholm sedan 1989 men våra rötter går ända tillbaka till 30-talet och grundaren, Roberto Assagioli’s, tankar om de sju fundamentala byggstenarna i psykosyntes. Läs mer på Psykosyntesakademins webbplats.

Addiktolog

Jag är även diplomerad alkohol- och drogterapeut, så kallad Addiktolog och är utbildad på Korpbergets utbildning FUN, Fria Universitet i Norden. Korpberget är ett av Sveriges äldsta behandlingshem som bygger sitt arbete på 12-stegsprogrammet. Läs mer på Korpbergets webbplats. Jag har även erfarenhet av arbete som beroendeterapeut på olika behandlingshem i Mellansverige.

Parterapeut

Jag är också diplomerad Imago parterapeut. Imago är en metod för att utveckla en fungerande ​dialog i din relation. Hur kan ni verkligen på djupet höra och förstå varandra i era samtal? Imago-metoden arbetar också med att utveckla er båda i att hjälpa varandra att läka gamla mönster och blockeringar. Läs mer på Imagoföreningens sida.
Jag utbildar mig just nu i Emotionally Focused Therapy (EFT). EFT är en form av relationsinriktad terapi som syftar till att förbättra anknytningen till din partner så att den blir trygg och hållande. Ofta kan vi ha med oss otrygga anknytningsmönster i bagaget och dessa lever vi ut gentemot vår partner, ofta på ett helt omedvetet plan. Genom att se till att återuppliva det fysiska och känslomässiga bandet i er relation så lär ni er att vara varandras trygga hamn. En plats att återvända till när livet stormar och känns kaotiskt.
Ytterligare information finns på Stockholm EFT-Centers sida.